بررسی بازده استخراج عصاره ی کانکریت گل محمدی به روش بستر سیال با سایر روش های مرسوم

مرکز هدف: پژوهشکده گیاهان دارویی / مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
مجری: دکتر سعید گودرزی
کد طرح: ۹۸-۰۲-۵۶-۴۲۸۷۶
کد اخلاق: IR.TUMS.NIHR.REC.1398.001
بستر سیال (fluidized bed) نوع خاصی از فرایندها گفته میشود که طی آن ذرات جامد جهت انجام فعل و انفعالات شیمیایی یا فیزیکی، در داخل جریانی از سیال تحت فشار به صورت سیال و معلق در آمده اند و این تکنیک می تواند باعث افزایش ضریب انتقال جرم و سطح تماس بین جامد و سیال شده و در نتیجه افزایش قابل توجه راندمان استخراج عصاره از گیاه شود. در این مطالعه استخراج عصاره ی گل محمدی با حلال هگزان)کانکریت( در ستون سیالی شده انجام گرفته سپس راندمان استخراج آن با روش دیگر روش های مرسوم عصاره گیری از جمله پرکولاسیون و سوکسوله مقایسه می گردد.
با توجه به اهمیت گیاه گل محمدی و سطح کشت بالای این گل در ایران و ارزش افزوده ی بالای عصاره ی کانکریت آن و عدم تولید آن در ایران ،گیاه گل محمدی جهت عصاره گیری انتخاب شد.
همچنین با توجه به مقدار ناچیز ترکیبات معطر موجود در گل محمدی لزوم بکار گیری روش های بهینه جهت استخراج ترکیبات معطر گل محمدی لازم به نظر می رسد.
پس از بدست آوردن عصاره ی کانکریت گل محمدی ، با عرضه ی مقدار کم کانکریت به دست آمده به همراه آنالیز آن در بازار ها صادراتی می توان قیمت این محصول را که تا بحال در ایران تولید صنعتی نداشته است در بازار های جهانی بدست آورده و گام مهمی در خصوص بررسی و تحقیق ارزش افزوده این محصول و صرفه ی اقتصادی تولید آن برداشت.
ارسال نظر